sâmbătă, 8 septembrie 2007

VINDECAREA SUFLETULUI DE FRICA SI SUFERINTA


Sufletul ma poate conduce spre vindecare.

Voi deveni una cu sinele meu adevarat.

Cu aceasta prima afirmatie, incepem procesul de vindecare. De aici urmeaza alte nouazeci si noua de expresii ale spiritului, cate una pentru fiecare zi. Impreuna, ele rezuma procesul vindecarii spirituale si emotionale. Ele ne transfera atentia de la lumea exterioara spre lumea interioara, care este sursa luminii. Suferinta ameninta sa ne faca in asa fel, incat viata noastra sa nu mai aiba sens. Acesta este cel mai mare pericol si nu durerea pe care o induce. Depinde de fiecare dintre noi sa restabilim sensul vietii. Doctorii nu o pot face cu medicina lor; prietenii nu o pot face cu mangaierea si sprijinul lor. Esti vindecat, atunci cand poti sa‑ti spui tie insuti: Sunt important, apartin cuiva, sunt vrednic, sunt in siguranta, ma pot exprima liber pe mine insumi, sunt iubit.

Vindecarea interioara implica mutarea de la intuneric la lumina. Lumina este un cuvant cu semnificatii diferite, dar este inteles, in general, ca iubire si intelegere inteleapta. Iubirea se ingrijeste de corpul emotional; intelegerea umple vidul creat de durere.

Intrand in legatura cu sinele adevarat, vei descoperi ca sufletul nu este pasiv. Spiritul cunoaste mai multe despre noi, decat cunoastem noi insine si vrea sa sprijine fiecare pas al nostru spre unitate. Calea sufletului a fost denumita drumul fara cale* (the pathless path in original. n.t.), pentru ca nu exista nici o harta. Pasii fiecarei persoane sunt diferiti. Insa marile traditii ale intelepciunii ne‑au spus o multitudine de lucruri de mare ajutor despre spirit. In paginile care urmeaza, am extras o suta de zile de ganduri calauzitoare, unele sub forma unor afirmatii, altele ca meditatii, lectii si exercitii, care au luminat auto‑vindecarea timp de secole intregi. Fiecare este o sutra, de la cuvantul sanscrit care inseamna fir calauzitor, sau, mai putin exact, un aforism care contine forta.

Lumina are forta de a umple vidul afectat de intuneric. Vindecarea insasi are loc in doua faze, eliberarea energiei suferintei, apoi inlocuirea ei cu energia sufletului. Este un proces bland, foarte asemanator cu a urma un fir calauzitor, care te conduce pas cu pas. Ceea ce incepe ca o simpla aluzie despre o noua putere, va creste. Sinele tau adevarat este intotdeauna dispus sa primeasca orice incercare, sa gaseasca orice raspuns si sa‑ti arate calea de iesire din orice dilema.

Ceea ce conteaza este legatura ta cu acest sine adevarat. In frica si izolare, sufletul tau pare a se afla la distanta, fara nici o putere. Insa aceasta este o perceptie nascuta din urmarea ego‑ului, ceea ce am facut cu totii. Daca faci o pauza ca sa asculti vocea sufletului, acolo unde ego‑ul tace, vei fi surprins de puterea pe care o ai sub comanda ta, oricat de mult timp a fost trecuta ea cu vederea. Nici o alta descoperire in viata nu aduce atata fericire ca redobandirea sinelui adevarat. Singurul eveniment comparabil este atunci cand te indragostesti, insa acesta este temporar si depinde de o alta persoana, cea iubita. Sinele tau adevarat este etern si nu depinde de nimeni altcineva, decat de tine. Atunci cand se spune ca suferinta innobileaza o persoana, aceasta inseamna ca, sub impulsul crizei, vechile obiceiuri si perceptii sunt eliminate. Necunoscutul se face simtit si, daca te deschizi spre el, semnificatia sufletului se reveleaza ca un adevar pe care, inainte de a incepe criza, nici nu l‑ai fi banuit. In acest mod, se considera ca fiecare suferinta ar contine un mesaj spiritual ascuns.

[Editura For You Newsletter]


Niciun comentariu: