miercuri, 12 septembrie 2007

Reiki - tratamente emotionale, mentale sau traume

Tratament propriu cu simbolurile CKR si SHK

Mainile se vor plasa pe cap una la ceafa, la baza capului cealalta deasupra chakrei coroana.
1. Mana mai putin senzitiiva se pune la ceafa, iar ce mai senzitiva (mana dominata) se va asaza cu palma in jos deasupra chakrei coroana. Se deseneaza simbolul puterii CKR si se repeta numele de 3 ori. Se deseneaza simbolul emotional SHK si se repeta numele de 3 ori. Apoi se deseneaza inca o data CKR repetand numele de 3 ori. Deci secventa este CKR-SHK-CKR.
2. Se schimba pozitia palmelor. Mana dominanta, mai senzitiva se pune pe chakra coroana iar cealalta se tine la baza capului. Cu mainile plasate pe cap se va repeta afirmatia pe care dorim s-o folosim, timp de 3-5 minute.
Se poate folosi orice afirmatie cu conditia ca expresia sa fie la timpul prezent, pozitiva fara cuvantul nu (de exemplu nu sunt bolnav/a). De exemplu se poate folosi aceasta afirmatie: „am acum tot ceea ce am nevoie pentru a putea intelege problemele din viata mea intr-o noua lumina si am intelepciunea, vointa, curajul si dragostea necesare ptr a obtine ceea ce mi-a fost dat”.
Vindecare emotionala pentru emotii reprimate pe perioade lungi de timp
Acesta se refera la emotii reprimate pe perioade lungi de timp, care se pot manifesta si sub forma de probleme fizice, care vor fi aduse la suprafata si apoi eliberate. Oriunde este o afectiune cronica este recomandat la inceputul tratamentului sa se aplice acest program emotional. Se folosesc in acest program toate cele 3 simboluri:CKR, SHK si HSZSN, de asemenaa este necesara o vizualizare si afirmatii.
Tratamentul personal

Se incepe cu relaxare. Va asezati comod si relaxat.
Se vizualizeaza problema.Desenati simbolul distant HSZSN si il vizualizati intrand in chakra coroana.Apoi desenati simbolul puterii CKR si il vizualizati intrand in chakra coroana. Apoi desenati simbolul emotional SHK si il vizualizati intrand in chakra coroana si apoi din nou pe cel al puterii CKR intrand in chakra coroana.
Vizualizarea: va asezati mainile pe cap sau fata (cum va este mai comfortabil) si vizualizati capul umplnadu-se de lumina aurie, stralucitoare care provine de la simboluri si de la mainile voastre. Cand capul s-a umplut, aceasta lumina aurie se raspandeste in tot corpul. Cand corpul este plin, lumina se revarsa prin picioare si apoi se intoarce, mergand in sus prin exteriorul corpului pe toate partile si reintra in chakra coroana. Practic este un flux energetic prin interior de sus in jos si prin exterior de jos in sus.
Afirmatia: cand lumina curge constant pe ambele fluxuri folositi afirmatia ”Trimit lumina catre numele…x , adanc in toate colturile mintii mele, aducand lumina in intuneric astfel ca acesta (intunericul) sa dispara”. Mentineti aceasta stare cam jumatate de ora si va opriti.
Exercitiul este foarte puternic si nu se reconada sa se aplice pe o problema mai mult de 4 zile una dupa alta.
Tratament emotional pentru alte persoane/clienti
Clientul se afla in pozitie orizontala. Mainile voastre sunt dispuse fie la baza capului , fie pe chakra coroana.
Conectati-va la situatia respectiva si vizualizati- o intr-o minge luminoasa. Acest program este foarte eficient pentru aducerea la suprafata si eliberarea problemelor emotionale ascunse. De exemplu: daca clientul a avut o multime de accidente in ultima vreme, veti transmite energie problemei de fond aflata in spatele acestor accidente.
Urmati procedura de la tratamentul personal:
1. Desenati simbolul distant HSZSN si il vizualizati intrand in chakra coroana. Apoi desenati simbolul puterii CKR si il vizualizati intrand in chakra coroana. Apoi desenati simbolul emotional SHK si il vizualizati intrand in ceakra coroana si apoi din nou pe cel al puterii CKR in chakra coroana.
2. Vizualizarea: va asezati mainile pe capul clientului in orice pozitie (cum va este mai comfortabil) si vizualizati capul acestuia umplanadu-se de lumina aurie, stralucitoare care provine de la simboluri si de la mainile voastre. Cand capul s-a umplut, aceasta lumina aurie se raspandeste in tot corpul. Cand corpul este plin, lumina se revarsa prin picioare si apoi se intoarce, mergand in sus prin exteriorul corpului pe toate partile si reintra in chakra coroana. Practic este un flux energetic prin interior de sus in jos si prin exterior de jos in sus.
Afirmatia: cand lumina curge constant pe ambele fluxuri) folositi afirmatia ”Trimit lumina catre numele…, adanc in toate colturile mintii lui, aducand lumina in intuneric astfel ca acesta (intunericul) sa dispara” .Mentineti aceasta stare cam jumatate de ora si va opriti.
Curatare blocaje mentale si emotionale, sentimente negative manie, etc.
Mainile se vor aseza deasupra chakrei 5 , la baza gatului. Vizualizati sau desenati mental SHK si afirmati-va intentia de a elibera si indeparta energia blocata sau emotiile negative. Lasati apoi energia Reiki sa curga.
Vindecare probleme mentale sau traume

Clientul este asezat pe un scaun, dvs in picioare,i n spatele acestuia.

1. Decideti impreuna care sunt rezultatele dorite si afirmatiile pe care le veti folosi.
2. Plasati mainile pe umerii pacientului si ajutati-l sa se relaxeze, transmitand Reiki aprox 2, 3 minute.
3. Indepartati o mana de pe umar (cealalta ramane pe pozitie) si desenati incet simbolul CKR deasupra capului, dar nu direct pe craniu, in timp ce va concentrati pe mantra simbolului. Repetati numele de cate ori simtiti ca este necesar desi o singura repetare este suficienta in majoritatea cazurilor.
4. Plasati mana inapoi pe umar si transmiteti Reiki aprox 5 minute fiind atent la orice imagini, idei care va vin in minte.
5. Plasati ambele maini pe pozitia chakrei coroana si relaxati clientul inca 1-2 minute.
6. Indepartati o mana de pe umar (cealalta ramane pe pozitie) si desenati incet simbolul SHK deasupra capului, dar nu direct pe craniu, in timp ce va concentrati pe mantra simbolului si pe afirmatiile stabilite anterior. Repetati numele de cate ori simtiti ca este necesar.
7. Indepartati mainile de pe cap si le plasati pe umeri si repetati secventa incepand cu punctul 1 cu observatia ca substituiti CKR cu SHK.
8. Terminati dupa 15-20 minute utilizand CKR pentru incheierea sesiunii.

Niciun comentariu: