sâmbătă, 8 septembrie 2007

Nimic nu este mai important decat familia


Ati mai lua viata atat de in serios?


Dumnezeu a spus:

Daca as spune ca totul e bine asa cum este acum, s-ar putea sa nu fiti de acord, nu-i asa? Daca momentan treceti printr-o perioada dificila, nu va puteti imagina cum pot spune Eu ca este bine. Este clar ca pentru voi nu e bine. Nu e bine pentru voi, pentru ca nu este ce ati vrut si nu vedeti de ce ar trebui sa fie bine, cand voua nu va este bine. Cum poate fi bine cand inima vi se frange, cand va pandesc problemele, iar tristetea abunda?

Iubitilor, daca tonomatul canta o melodie pe care nu vreti sa o auziti, asta nu inseamna ca melodia nu e buna. Nu poate fi decat melodia ce este inregistrata.

Continuati sa credeti ca viata trebuie sa fie intr-un anume fel si nu altfel. Continuati sa fiti siguri de faptul ca viata trebuie sa se petreaca nu numai cum vreti voi, ci asa cum credeti ca ar trebui sa fie, asa cum se cuvine, asa cum se cade. Astfel ca sunteti nemultumiti.

Sa fim sinceri! Sunteti greu de multumit. Atunci cand presupuneti ca viata trebuie sa se structureze intr-un singur fel, vor exista multe intamplari care nu va vor place si fata de care va veti opune. Atunci cand nu acceptati viata asa cum se prezinta ea, va asigurati de faptul ca viata va fi grea. Lasati ca viata sa fie usoara, lasand-o sa fie asa cum este si continuand va mergeti inainte.

Viata nu a fost menita sa fie un obstacol in calea bucuriei. Viata a fost menita sa fie un vehicul pentru fericire. Cine are dreptate si cine greseste atunci cand va bucurati mai putin de viata decat ar trebui sa o faceti – viata, sau voi? Suferinta nu este usoara pentru voi. In acelasi timp, va garantez ca viata nu trebuie sa fie traita in suferinta. Dar nici nu va sugerez ca ar trebui sa va prefaceti ca viata e frumoasa, atunci cand credeti exact contrariul.

Ceea ce sugerez este sa va ridicati deasupra ei. Fie ca viata are, sau nu, o logica, din punctul vostru de vedere, faceti parte din ea. Poate ca va simtiti ca un copil rapit si poate credeti ca nu aveti niciun cuvant de spus in privinta directiei in care va indreptati. Totusi, aveti un cuvant important de spus in privinta felului in care va fi calatoria. Daca nu ati purta frica in inima voastra, ati fi neinfricati si nu ati suferi.

Credeti ca exista repercusiuni. Va temeti ca un lucru il urmeaza pe altul. Va este teama ca daca trupul unei persoane iubite moare, va insemna ca veti fi singuri, sau va insemna ca nimeni nu va iubeste, sau ca nu veti fi in stare sa va descurcati. Cand va este frica de boala, va este frica de toate aspectele bolii si de ceea ce v-ar putea rezerva viitorul. Faceti ca ziua de astazi sa fie placuta!

Va spun, iubitilor, ca daca nu v-ati teme atat de mult, atunci schimbarile de pe terenul vietii nu ar mai parea atat de importante. Va temeti ca odata cu fiecare eveniment vine si o anexa. Se poate ca ceva sa fie destul de rau, dar voi va temeti ca exista si consecinte si ca acele consecinte va for afecta.

Si daca totul e bine exact asa cum este acum? Ce-ar fi? Daca este in regula ca v-ati pierdut slujba, daca este in regula ca v-a parasit sotia, ca pisica voastra e bolnava, ca vi s-a stricat masina – daca puteti stii ca pana si atunci cand o persoana se afla in pragul mortii sau a disparut in noapte – daca toate acestea ar fi in regula, nu ar fi rele, nu ar trebui sa fie altfel decat sunt acum, atunci ati mai lua viata atat de in serios?

********************

Nimic nu este mai important decat familia

Am pasit in camera mea de hotel intr-o surpriza placuta. Camera mare avea un pat “king size”, flancat de fotolii mari ce se odihneau in fata unei usi glisante ce deschidea un padio. O masuta mica era asezata langa o chicineta cu chiuveta separata, frigider si masina de cafea.
"Wow," mi-am spus. “Frumos loc.

Imi plac hotelurile – de la Holiday Inn Express la Ritz-Carlton si oricare dintre ele. Imi place sa intru intr-o camera curata, si-mi atarn hainele si sa ma uit pe geam, sa ma plimb dimineata stiind ca in fiecare dupa-amiaza cand ma voi intoarce, altcineva imi va fi facut patul. Imi place sa cinez in camera si modul in care te intampina cu profesionalism.

Bine ati venit din nou la noi, Mr. Goldborough.”

Excelent.

Problema este ca atunci cand Alison nu calatoreste cu mine niciodata un dorm bine in hoteluri. Mi-e dor de familia mea. Chiar si atunci cand Linus si Camille, la varsta de 4 si aproape 2, au gasit o modalitate de a intrerupe cele mai bune nopti de a dormi acasa, chiar si atunci as dori sa fiu cu ei. Il gasesc pe Linusurcandu-se pe mine la 5 dimineata sau Camille sa ma loveasca cu barbia si chiar ciocolata pe perna. Cand sunt pe drum tanjesc dupa cei dragi mie.

Sunt uimit de cat de multi parinti se trezesc tarziu si-si dau seama ca: “Copii mei au crescut prea repede. In cariera mea agitata si ca o cursa de soareci, am pierdut copilaria lor.


Ceea ce nu spun si totusi gandesc deseori imi provoaca durere
:

... si de-abia ii cunosc.

Aceasta se aplica si cuplurilor – deci intr-o graba de a obtine cine-stie-ce-si-unde, rareori este definita o destinatie. Telatiile se transforma in co-abitare, romanta in convenienta. Foarte deranjant.

Peste o suta de ani nimeni nu-si va mai aminti marimea contului bancar pe care-l ai, masina pe care o conduci sau domensiunea casei tale. Lumea ar putea diferi, totusi, bazata pe impactul vietii de copil. Viata ta se va imbunatati, cu siguranta, daca esti atent la acel semnificativ celalalt, faci alegerile de a-l pune pe el sau pe ea primul/prima. Exemplul tau ne va aduce beneficii tuturor. Lumea noastra striga de modele de manechine si eroi in viata cotidiana. Ce ai face astazi pentru a-i iubi pe ai tai decat o fac ei? Ce vei face maine? Si in ziua urmatoare?

Gandeste-te la o actiune speciala pe care ai putea s-o iei si ia-o. Apoi gandeste-te la celalalt si fa-o. Intrece-te in a gasi cai noi de a-ti exprima zilnic aprecierea si iubirea. Ti se va plati de zece ori mai mult acasa.

In acele zile stresante si intunecate in care iarba pare putin mai verde si simti ca ar trebui sa iei o pauza, aminteste-ti.

Room service-ul nu te va saruta de noapte buna!

Ridgely Goldsborough

Ridgely Goldsborough publica “ The Daily Column”, o colectie de povestiri din inima destinate sa inspire speranta si curaj. Vizitati website-ul: www.aviewfromtheridge.com


Niciun comentariu: